UitvaartfotografieWaarom uitvaartfotografie?

 

Mijn vader is in 2013 overleden, dat was een hele intensieve tijd. Het verdriet, de zorg voor mijn moeder, de noodzakelijke dingen regelen en natuurlijk de uitvaart. We wilden vooral dankbaar zijn voor het leven wat hij heeft gehad en ons heeft gegeven. Het was een zware maar ook mooie dag. Steun van familie en vrienden, warmte en medeleven wat zoveel troost biedt.

 

Achteraf vind ik het erg jammer dat we geen foto’s van deze dag gemaakt hebben en van de dagen ervoor rondom het afscheid en het samen zijn met de familie. Het is niet iets waar je direct aan denkt, in ons geval hebben we er helemáál niet aan gedacht.

De dag van de uitvaart heb ik niet echt bewust beleefd, alles ging in een roes. Veel ging aan me voorbij. Foto’s hadden zo waardevol kunnen zijn om later voor mezelf en met familie of vrienden nog eens terug te kunnen kijken op het afscheid, het laatste eerbetoon, de laatste groet...

 


Ik heb bewust gekozen voor uitvaartfotografie zodat ik andere mensen wél die herinnering kan geven. Het geeft voldoening en dankbaarheid dat mijn werk een steun kan zijn bij de verwerking van het verlies van een dierbare.

 

Marieke Legters  |  Sensum uitvaartfotografie

Voor meer informatie kunt u contact met mij opnemen via

info@evistofotografie.com of 06 46105004.

 

Mijn werkgebied is voornamelijk Oost-Gelderland maar op verzoek kom ik ook graag naar andere locaties. * Privacy heb ik hoog in het vaandel staan. De foto's op deze website geven een indruk van mijn werk maar er worden uitsluitend foto's getoond waarop de nabestaanden niet herkenbaar in beeld zijn gebracht.


Intieme momenten

 

Als afscheidsfotograaf is het bijzonder deel uit te mogen maken van dit soort intieme en emotionele momenten. Ik leg op respectvolle wijze de beelden van het afscheid en de uitvaart vast. Op een zodanige manier, dat u ze later als dierbare herinneringen gaat beschouwen; die hand op de schouder of dat tedere gebaar.

 


Rouwverwerking

 

Uitvaartfotografie kan ook een belangrijke ondersteuning zijn bij de rouwverwerking.

Een fotoalbum met foto’s van het afscheid is troostend. Het is een hulpmiddel om het gewoon met elkaar te hebben over de overledene, wat voor sommige zo lastig lijkt. Het brengt makkelijker het gesprek op gang en allerlei herinneringen komen als vanzelf weer naar boven.


Terugkijken

 

Uitvaartfotografie biedt troost aan degenen die niet aanwezig konden zijn. Mooi voor hen dat ze, dankzij de foto’s, toch nog op het afscheid kunnen terugkijken. En wat denkt u van de, nog kleine kinderen? Ook voor hen kunnen de beelden heel waardevol zijn.
Download
Prijslijst voor een begrafenis
Iedere uitvaart is uniek en de wensen anders. De pakketten zijn een indicatie, uiteraard is maatwerk mogelijk. In een persoonlijk gesprek bespreken we de wensen. Daarna geef ik u helder en duidelijk een exacte prijsopgave.
prijslijst begrafenis.pdf
Adobe Acrobat document 49.5 KB

Download
Prijslijst voor een crematie
Iedere uitvaart is uniek en de wensen anders. De pakketten zijn een indicatie, uiteraard is maatwerk mogelijk. In een persoonlijk gesprek bespreken we de wensen. Daarna geef ik u helder en duidelijk een exacte prijsopgave.
prijslijst crematie.pdf
Adobe Acrobat document 48.4 KB

contactgegevens:

 

èvisto fotografie

+31 6 46 10 5004

info@evistofotografie.com

 


KVK ARNHEM 70333629  |  BTW nr. NL1635.24.609.B02